MVO

Bij duurzaam ondernemen zoekt Schoonmaakgroothandel Breman naar het evenwicht tussen zakelijke prestaties, sociale- en milieuaspecten. Nieuwe ontwikkelingen laten zien dat ook voor het MKB het groene denken en de maatschappelijke verantwoordelijkheid steeds belangrijker wordt.

Schoonmaakgroothandel Breman heeft een fijnmazige distributie met vracht- en bedrijfswagens. Schoonmaakgroothandel Breman kan in één (energie-zuinige) stop schoonmaakartikelen, diepvries artikelen en niet-gekoelde artikelen leveren! Bij de vervanging van het wagenpark kiest Schoonmaakgroothandel Breman ervoor om uitsluitend vracht- en bestelwagens aan te schaffen die voldoen aan ECO-normeringen. Momenteel rijden er bij Schoonmaakgroothandel Breman een groot aantal bestelwagens die voldoen aan deze ECO-normeringen. Een aantal vrachtauto’s heeft zelfs een EURO 6 normering. Ook de service- en storingsdienst auto’s bij FOOX zijn ECO-vriendelijk. Naast de investeringen in een milieuvriendelijk wagenpark investeert FOOX ook in ‘zuinig-rijden’ rijopleidingen voor haar chauffeurs.

Schoonmaakgroothandel Breman werkt waar mogelijk met verzamelfacturen (*.pdf) om het aantal papieren facturen te reduceren. Daarnaast kan Schoonmaakgroothandel Breman een breed assortiment producten aanbieden waardoor er voor haar afnemers minder leveranciers nodig zijn en dus ook minder facturen.

Schoonmaakgroothandel Breman voelt een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid om ook voor de sociaal zwakkeren een mogelijkheden te creëren op de arbeidsmarkt. Bij Schoonmaakgroothandel Breman zijn jonggehandicapten (Wajong) en mensen met ‘een rugzakje’ werkzaam.

De interne afvalstroom bij Schoonmaakgroothandel Breman wordt gescheiden aangeboden bij afvalverwerkers. Bovendien zijn medewerkers als milieumonitoren aangesteld die dagelijks de afvalscheiding controleren. Alle wegwerppallets gaan bijvoorbeeld naar verschillende stichtingen en worden verwerkt tot producten die in kerstpakketten worden gebruikt, zoals kratjes, krukjes en kistjes. Overig houtafval wordt versnipperd en als brandhout hergebruikt. Zoveel als mogelijk hergebruikt FOOX verpakkingsmaterialen (karton) in plaats van nieuwe verpakkingsmaterialen. Voor opvulmaterialen gebruikt FOOX uitsluitend gerecyclede materialen.