Net zoals bij de ‘oude geuze’ is de basis voor ‘oude kriek’ 100 % oude en jonge lambiek die op eiken foeders gerijpt is. Aan de lambiek van gemiddeld 1 jaar wordt per liter 400 gram echte krieken toegevoegd. Er ontstaat dan een nieuwe gisting. Oude Kriek Boon ondergaat daarna nog eens een hergisting in de fles. De nagisting gebeurt in een geklimatiseerde ruimte. Na enkele maanden flesrijping krijgt deze oude kriek zijn fijne smaak. Ideaal heeft de Oude Kriek 2 jaar op fles gerijpt. De smaak vanzure kersen evolueert met de veroudering naar een diepe smaak die aan port- en madeirawijnen doet denken. Dit is kriek op z’n best.
De pagina of het document waar u om heeft gevraagd bevat handelsinformatie inzake tabaksartikelen of alcoholische dranken en is uitsluitend bestemd
voor wederverkopers van deze producten. Tevens moet u voor het inzien van de inhoud minimaal 18 jaar oud zijn.
Bent u 18 jaar of ouder en wederverkoper van tabaksproducten en/of alcoholische dranken?